A borász, ha harmincalatti
2016. szeptember 27. írta: andyou

A borász, ha harmincalatti

Juhász Ádám // Egri borvidék // Juhász Testvérek Pincészete

Megbízhatóság, precizitás, hétköznapok

Bizakodunk, hogy mindenki kóstolta már a könnyed, gyümölcsös, igazi nyáresti Juhász Rosét egy jó hangulatú, langyos estén az elmúlt időszakban; így reméljük, hogy sorozatunk első tehetségét, Juhász Ádámot, az egri borvidék és a profi bortermelés egyik legfontosabb képviselőjét nem is kell bemutatnunk. 

juhasz2.jpg

„A családom rám bízta, hogy olyan szakmát válasszak, amit szívesen végeznék, amit a hivatásomnak tudok tekinteni. Sokat beszélgettem idősebb borászokkal, akik egy kifejezetten ideális életpályamodellt vázoltak a szemem elé. Így döntöttem a kertészmérnök képzés mellett, azon belül is a szőlészet szakirányon találtam meg a helyem” – mesél a kezdetekről Ádám, akivel zsákutcákról és a kezdeti nehézségekről beszélgettünk. Mindezek mellett mindig jó helyre sodorta az élet: egyetemi kutatás Dr. Lukácsi György oldalán, előkelő francia borász mesterkurzus ösztöndíjasként, Németország, Új-Zéland, Dél-Afrika. „Ma már azt gondolom nagyon jó szakmát választottam, és eleget tudok tenni vele Édesapám jó tanácsának – még késő este is örömmel és teljes odaadással teszem a dolgomat, tegnap is reggel héttől este tízig így volt ez” – mondja.

Ádám a precíz, mérnökileg megtervezett és profi borkészítés híve, azt vallja, hogy csak így lehet a Juhász Testvérek Pincészetének minden palack bora nagyon tiszta és szerethető. „Törekszünk arra, hogy az átlag borfogyasztónak mindenképpen minőségi és szép borokat kínáljunk. Egy kedd esti sorozatnézéshez nem kell feltétlenül sok ezer forintos különlegesség ahhoz, hogy jól zárjuk a napot – ilyen alkalmakra kínáljuk a legtöbb borunkat. Természetesen rendelkezünk prémium borokkal is, ezeket előszeretettel versenyeztetjük, a fogyasztóknak pedig finom ételekhez és kiemelt fontosságú eseményekhez ajánljuk” – mesél a borairól.

Kép forrása: www.vinotravel.hu

Juhász Ádám szerint a borász szakemberek divatdiktátorok is egyben: mindig a trendek előtt kell járni, akár tíz évekkel is – hiszen annak megfelelően kell most telepíteniük a friss ültetvényeket, hogy mi a várható kereslet a viszonylag távoli jövő borpiacán. „Jelenleg itthon egy rosé-forradalom csúcsosodik éppen. A Juhász Rosét azért ismeri a legtöbb magyar borkedvelő fiatal, mert mi ennek tökéletesítésén már 2010-ben dolgoztunk!” – mutat rá a tervezés fontosságára. Százrejtekű szakmájával, kihívásokkal teli mindennapokkal együtt Ádám megtalálta a számításait a szakmájában. „Egy jó borászra különösen is igaz, hogy holtig kell tanulnia és tapasztalnia. Terveznie és új dolgokkal kísérleteznie. A célom most az, hogy egy eredményes szüreti időszakot zárjunk. Hosszú távon pedig az, hogy szakértelmemmel az egri borvidék, és a Juhász Testvérek Pincészetének hírnevét napról napra öregbítsem!” – mondja lelkesen.

Jánoska Rita

A bejegyzés trackback címe:

https://andyou.blog.hu/api/trackback/id/tr8311746975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása