SS18 / ENROBED
2017. július 10. írta: andyou

SS18 / ENROBED

A ZSIGMOND DORA menswear legújabb 2018 tavasz-nyári kollekciója

A ZSIGMOND DORA menswear legújabb 2018 tavasz-nyári kollekciója a diópác, a bőgatya és a régi kézi szőttesek modern bűvöletében

A ZSIGMOND DORA menswear 2018 tavasz-nyári E N R O B E D néven futó kollekciója mezőgazdasági áthallásoktól burjánzik. Az E N R O B E D elnevezés egyszerre utal a kollekcióban található hosszú köntösökre, melyek burkot képeznek a viselőjük körül, és a réteges felépítésű dió termésre, mely a felhasznált textilek festőanyagául szolgált. Fő inspirációs darabunk a bő gatya, a férfi paraszti viselet legikonikusabb ruhadarabja.

00.jpg


A korábbi években a csomózás és a hímzés tradicionális technikáihoz nyúlt vissza a tervező, ezúttal a nyers és szárított dió termésből és levélből nyert páccal színezett zsákvászonból készült ingek, a bő nadrágok, és a köntösszerű dzsekik képezik legújabb kollekciójának kulcsdarabjait.

A kézi szövésű nyers zsákvászonból készült ingek és felsők eldolgozatlan varrásmegoldásai, foltszerű rátétjei a liszteszsákok puritánságát idézik. Ezt oldják a játékos, rejtett részletek, szokatlan elhelyezésű zipzárak, megkötős záródások, melyeken keresztül személyes kapcsolatba léphet a darabokkal a viselőjük.

Az egyik legjelentősebb modellpár hátán végigfutó szitanyomott felirat: ” INHALE THE PAST – EXHALE THE FUTURE ” üzenete közel áll a márka fő filozófiájához: a trendteremtő megújulás az archaikus kultúrák nyelvezetén keresztül válik relevánssá.

Mit teszel a zsákba? Mit cipelsz az utad során?

 

Ez a kulcskérdés motoszkált a tervező fejében a kollekció létrehozása közben. Nem csak elméleti szinten, hanem az alapanyagok szintjén is, ugyanis a modellekhez évtizedekkel korábban leszőtt és eltett vásznakat vásárolt fel vidékről. Ezek a háziipari technikával előállított, változatos szélességű régi pamut vásznak korábban nem kerültek felhasználásra. Dóra növényi festéssel, nyers és szárított dió levéllel frissítette fel a kelméket, melyről videó is készült. Az így nyert két szín, a nyers drapp és khaki zöld eredményezte a kollekció visszafogott árnyalatait, melyet eldolgozatlan patchwork technikával illesztett egymáshoz, a teraszos elrendezésű földművelésre jellemző mintázattal. Az ebből készült nadrág és felső ugyanakkor a katonai terepruhák összhatását is megidézi.

A további textíliák, például a kapucnis dzseki anyagát adó vízlepergető vászon modern funkcionalitással egészitik ki a hagyományos alapanyagokat. Külön kiemelhető a változatos szabásvonalú nadrágok sokasága, melyek mind egyedi termékfejlesztéssel jöttek létre, és friss, dinamikus viselés élményt biztosítanak viselőjüknek.

ZSIGMOND DORA menswear


A márka stílusát a modern, szögletes, letisztult vonalvezetés és a kézműves technikák újraértelmezése jellemzi. Darabjai a praktikum és az egyedi, személyre szóló kidolgozottság jegyeit hordozzák, alapanyaghasználatban, és szabásvonalakban egyaránt. Ruhái lezserek és funkcionálisak, struktúráikban egyszerre jelenik meg a kortárs japán streetwear trendteremtő frissesége és az autentikus magyar földműves férfiviselet szigorú, feszes szabályrendszere. A tervező fő célja az öltözékeivel egy személyes kapcsolat létrejötte a termékek és viselőjük között. A tervező úgy véli, a vásárlói valamiféle nosztalgiát találnak a termékeiben, egyfajta otthonos megnyugvást és biztonságot, ami bázispontot jelent a folyamatosan változó környezetünkben.

PHOTO CREDITS
design & styling / Zsigmond Dóra
photo / The pictures were taken at the brand’s own production.
make up / Sara Skrionya Make up
hair cut in prior / Dávid Selmeczi Mod&Co
model / Domonkos at Sam the Agency
model / Benji at Badass Models
special thanks for Virág Végh
special thanks for the plant vegetation for Finecut
press zsigmonddoramenswear.com 

 

SOCIAL MEDIA

facebook

instagram

A bejegyzés trackback címe:

https://andyou.blog.hu/api/trackback/id/tr2112652543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása