Márciusban minden megmozdul!
2017. március 02. írta: andyou

Márciusban minden megmozdul!

Kiterjesztett valóság a címlapon!

A jövő itt van a nyakunkon, minden technológiai megoldásával, és végtelen élményszerzési lehetőségével együtt. Nem is olyan régen aratott elsöprő sikert a világon a PokemonGo alkalmazás, és ezzel betrappolt a köztudatba az augmented reality, azaz a kiterjesztett valóság fogalma.

Na de - egy kicsit kutakodjunk mélyebben az emlékeinkben. Szintén klasszikus globális népszerűségnek örvend, töretlen sikerrel a Harry Potter és annak minden mágikus kis összetevője. Bizonyára nem nehéz felidézni az egyik leggyakoribb varázslatos elemét - az újságok és magazinok mozgó illusztrációit, képeit. Ugye milyen izgalmasnak és lehetetlennek tűnt a bűvös körülmény? Magyarországon először átélhetjük az élményt, és ezzel sokunk sok-sok éves álma válhat valóra! Let's move! Márciusi lapszámunk címlaphőse, Deres Ádám táncra kel az &U magazin borítóján! 

da50ad7e68877bc2ed143c264828d8e7.png

De hogyan lehetséges ez?

Nem kell hozzá más, csak egy okoseszköz, mindegy hogy telefon vagy táblagép van-e éppen a kezünkben. Telepítsük rá a LARA applikációt, és nézőképét irányítsd a magazin címlapjára. Abban a pillanatba a címlap mozogni kezd, és átélheted velünk a kiterjesztett valóságot! 

AR vs. VR

A közös bennük, hogy hamarosan mind a kettő nagyon -jó értelemben- mainstream lesz. Észrevétlenül hálóznak be minket, mert általuk minden változatosabb, mozgalmasabb és látványosabb. Szóval minden tekintetben nyerő technológiákról van szó, de láttuk mi a különbség. 

Az AR, azaz a kiterjesztett valóság a környezetünk látszólagos, nem valódi megváltoztatása. Jelenleg a legtöbb esetben okoseszközünk képernyőjén keresztül láthatjuk a valóságra húzott rétegeket, és a valóságtól eltérő helyzeteket - de nem is sokára elérhető lesz az erre alkalmas szemüveg, headset, és az előrejelzések szerint szemre illeszthető lencse is. 

A VR, azaz a virtuális valóság egy számítógépes környezet által létrehozott, mesterséges világ, melybe a felhasználók megpróbálnak minél jobban belemélyedni és beleélni magukat. Így egy olyan számítógép által létrehozott helyszín vagy környezet jön létre, ahol mi is jelen lehetünk, és igaznak érzékelhetjük. Legismertebb átviteli eszközei ennek napjainkban az erre a célra kifejlesztett szemüvegek, sisakok.

964b8d9176ad1ec264141eb638799c8a.png

Próbáld ki!

Vedd elő márciusi &U magazinodat, és keltsd életre a címlapunkat a LARA applikáció segítségével! Ha még nem szerezted be legújabb nyomtatott példányodat, akkor akár online lapszámunk borítójával is kísérletezhetsz. Kattints a www.andyoumedia.com oldalra! Az élmény a Tied, jó szórakozást! 

Kép:www.augment.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://andyou.blog.hu/api/trackback/id/tr4512306659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása