Nézz be álmaid munkahelyére
2016. szeptember 22. írta: andyou

Nézz be álmaid munkahelyére

Fjordox, a kézműves SSC

Szerencsések vagyunk mi, fiatal pályakezdők, hiszen ma már egy SSC is lehet kézműves. A a világon elsőként a Fjordox - meghatározó világpiaci faipari kitermelői és feldolgozó vállalat - hozta el az ötletet Budapestre idén májusban. Lehengerlő munkakörnyezetével, fiatalos csapatával, és egyéniségeknek teret adó légkörével első és egyetlen gondolatunk az volt: AKAROOM! A designer fabútorok, a természetes, mégis dinamikus színek, a kutyatál a szék mellett, a sok-sok szobanövény és a farönkdekorációk egyből lenyűgözték a kis Y-generációs lelkünket. Ja, és akkor még nem találkoztunk sugárzó, dinamikus, de mindig mosolygós Matthias Olsen stratégiai igazgatóval. Igen, ő a főnök. 

"Shared Service Center igazából egy szolgáltató központ. Tevékenységüket tekintve a nagyvállalatot támogató, adminisztratív feladatokat végzünk. Fontos leszögezni, hogy ezeket ma már nem száraz excel-táblák jelentik, hanem egyre inkább komplex, magas hozzáadott értékű munkarészek. Egyetlen központból, a világ bármelyik részén lévő vállalattal együttműködhet." - így kezd mesélni mindennapjaikról Matthias. A norvég Bergből az idei év elején került át  Budapestre, és saját bevallása szerint élete legjobb döntése volt a költözés és az itteni csapat kiépítésének a vezetése. 

„Fiatal csapatot építünk, most tizenheten vagyunk, év végéig el szeretnénk érni az ötven főt, jövőre pedig újabb 120 kolléga felvétele a célunk. Aki most csatlakozik hozzánk, az garantáltan beleépítheti az egyéniségét a cég alapjaiba” – meséli. Ez olyannyira igaz, hogy a friss kollégák maguk építhetik fel saját asztalukat, úgy, hogy alapanyagot és tippeket is kapnak hozzá, de ők határozzák meg azt is, milyen legyen a végtermék." Az interjú ezen pontján esett le az állunk, hiszen tisztázódott: amit látun, azok nem designer bútorok, hanem saját készítésű, egyedi darabok.  Matthias lelkesen meséli, hogy a csapattagok a kötelező elemek (számítógép és monitor) mellett saját maguk alakíthatják ki környezetüket, ebben nem korlátozzák őket. „Máshol maximum 1-2 személyes tárgyat vihetnek magukkal a kollégák és szigorúan szabályozott az asztalon lévő eszközök elhelyezhetősége."

Mi ezzel szemben ösztönözzük a munkatársainkat, hogy egyéniségüket és személyiségüket ne hagyják otthon, mikor bejönnek dolgozni.

Ahogy körbevezet bennünket az irodában, azért felvontuk a szemöldökünket azon, hogy lassan fél tíz, és az asztalok fele még üres, de Matthias csak mosolyog: „Vannak, akik koránkelők és már reggelizés közben elkezdenek dolgozni, de cserébe hamarabb is mennek haza. Mások később érkeznek és vállalják, hogy tovább maradnak. Ezt mindenki egyénileg el tudja dönteni, részükről a legfontosabb, hogy amíg itt vannak, hatékonyak legyenek és elvégezzék a napi feladataikat.” 

Közben néhány eb is kísér bennünket, amit szintén nem tudunk kérdés nélkül hagyni, de a skandináv főnök erre is jókedvű és lelkes magyarázatot ad. "A Fjordox volt Norvégia első kutyabarát munkahelye, így nem volt kérdés, hogy Budapesten is folytatjuk a hagyományt. A munkatársak örültek, hogy behozhatják a kutyusukat, mert nehéz szívvel hagyják otthon egész napra őket. Foglalkoztatunk egy egyetemistát, aki napi kettő-négyszer - ahogy az órarendje engedi - elviszi sétálni a kedvenceinket. Lassan "kutyás Márk" is a csapatunk része lett, az esti csapatépítőkre, közös fröccsözésekre ő is gyakran velünk tart."

Mivel lassan tényleg szóhoz sem jutunk, és egyik ámulatból a másikba esünk miközben Matthias pedig eligazítást tart pillanatokon belül a jókedvű kis csapatnak - már csak célkitűzéseiről és a lehetőségekről faggatjuk. 

Tudjátok, én csak egy nagyon jó csapatot szeretnék, igazi baráti hangulatban magam körül, hatékony és stresszmentesen dolgos hétköznapokkal.

"Olyan fiatalokat keresünk, akik nem félnek használni a nyelvtudásukat. Bizonyos területeken kollégáink az angol mellett más nyelven is beszélnek. A felvétel során előny a pénzügyi ismeret, de nem kizáró ok a hiánya. Minden új belépőnk egy alapos és komplex kéthónapos tréningen vesz részt. Emellett folyamatos képzéseket és oktatásokat tartunk. Támogatjuk a nyelvtanulást is, ehhez tanárokat biztosítunk. Akik most ősszel érkeznek, nagy valószínűséggel a jövő évi bővítésnél már csoportvezetőként tevékenykedhetnek tovább, ha szeretnének és passzol a személyiségükhöz is. Ez nagyon fontos, hiszen mi azt szeretnénk, hogy az itt lévők a személyiségüknek és tudásuknak megfelelő feladatokat lássák el.”

Ha hozzánk hasonlóan benneteket is érdekel, hogyan működik belülről egy nemzetközi "kézműves" SSC, akkor ne habozzatok felkeresni a www.fjordox.com weboldalt. Kattintsatok bátran a 'CAREER' menüpontra, ahol megtaláljátok az aktuálisan nyitott pozíciókat is.

 

Rita Zsófia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://andyou.blog.hu/api/trackback/id/tr1711735253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása