Csillogás, luxus, divat és profizmus
2016. december 12. írta: andyou

Csillogás, luxus, divat és profizmus

MOSZI 2016 & SZONJA DUDIK Collection

A Hungarian Open Europe Cup 2016 nem más, mint Magyarország legnagyobb presztízsű európai szépségipari versenye, szakkiállítása és vására. Idén az egyik legimpozánsabb helyszínen, a Groupama Arénában került megrendezésre, Budapesten. Ezen a rendezvényen a szakmai tudásé, a profizmusé és a nemzetközi színvonalú bemutatóké a főszerep.


catwalk2.jpg

 

A Magyar Országos Szakmai Ipartestület (MOSZI) immár 26 éve, minden évben különleges helyszínen rendezi meg ezt a szakmai találkozót, azonban a Hungarian Open Europe Cup 2016 új irányt kíván mutatni a szépségipari szakmának. A rendezvény nemzetközi szintű elismertségnek örvend: 12 nemzet delegáltatta magát az idei évben.

Délelőtt a fodrászoké, szempillastylistoké, műkörömépítőké és sminkeseké volt a főszerep, ám a versenyeket idén nemzetközi kiállítók és különféle kísérőprogramok is színesítették. A délután pedig olyan divatbemutatók jegyében zajlott, mint Dudik Szonja divattervező SZONJA DUDIK „Princess” és „Dream December” kollekciója. Profi modellek 30 méteres kifutón mutatták be a legújabb trendeket, látványos fény-és hangtechnika kíséretében.

Sikerült bejutni a backstagebe megszépíteni a modelleket, így felfedjük a kulisszatitkokat, és természetesen a meseszép kollekciót is.
backstage_photo_1.png

A színfalak mögött

2016. december 4-e, délelőtt 10 óra, Groupama Aréna - irány a backstage. Már mindenki serényen készülődik, próbák zajlanak, készülnek a pompás haj-és smink versenyművek. A helyiség megtelik emberekkel és munkaeszközökkel: hajnyírógépek, airbrushok, a fényképezők exponáló hangja, nevetések és beszélgetések hallatszanak. Közben érvelések és egyeztetések is zajlanak, mit hogyan kellene majd csinálni. A próba egy picit elhúzódik, már 11 óra van. A kihívás az, hogy 11 lányt szépítsen meg a sminkes és a fodrász délután 2-ig, Dudik Szonja bemutatójára. Itt is meg kell tervezni a sorrendet: amíg egyik lánynak a smink készül, addig egy másik lánynak a haja szépül, elő kell készíteni a ruhákat, pontosítani a végső koreográfiát, picit coacholni a lányokat és eligazítani a fotósokat is. Evésre-ivásra ilyenkor aligha gondol az ember, annyira koncentrál a munkájára, hogy minden más fizikai szükségletéről szinte teljesen megfeledkezik. Erre mondható az, hogy valaki totálisan „flow”-ban van. Izgalmas dolog látni, hogyan áll össze egy fashion show.

Majd amikor minden készen áll a bemutatóra, feszült csendben figyel a színfalak mögött minden résztvevő, hogy ki is következik. Még egy gyors smink- és hajellenőrzés, és a felkonferálás után irány a catwalk. Hajrá csajok! 


catwalk_photo.jpg

SZONJA DUDIK by Dudik Szonja

Dudik Szonja modellként, szépségkirálynőként kezdte pályafutását, és mellette a gödöllői Madách Imre Szakiskolában női szabó szakon végzett kiváló eredménnyel, 2012-ben. 2016-ban pedig hasonló eredményekkel végzett a Budapesti Divatiskolában, divat-stílus tervező szakon.

A többéves szépségipar-beli tapasztalat döbentette rá arra, hogy mennyire fontos a tökéletes ruhadarab megválasztása egy adott eseményre. Hiszen egy ruhát nem elég csak felvenni, hanem azt szeretni, tisztelni és viselni kell. Szonja saját bevallása szerint 

Egy ruha a fogason is szép, de ahhoz, hogy tökéletes látvány táruljon elénk, a ruhának és a viselőjének harmóniában kell állniuk és egy tökéletes párt, egy tökéletes egészet kell alkotniuk. Eltökélt célom a ruhák elkészítésekor, hogy a viselője abban királynőnek érezze magát. Megmutassa nőies vonalait és bájait, fantasztikus kisugárzást és önbizalmat adjon neki.

balett.jpg

A SZONJA DUDIK márka teljesen egyedi ruhadarabokat takar, mindegyikből kizárólag egy darab készül, így nem fordulhat elő az, hogy szembetalálkozzon az ember még egy ugyanolyannal. Ezekben az alkotásokban benne van Szonja szíve-lelke, szereti és tiszteli őket. És ez meg is látszik minden egyes ruhán.

Show must go on!

A MOSZI bemutatón valami lenyűgöző showt láthattunk: balett- és énekes elemek, karácsonyi motívumok becsempészése és csodaszép ruhák színkavalkádja a gyönyörű modelleken. Ráadásul nem csak egy hipp-hopp bemutatóról van itt szó, hanem  már valósággal egy komplett show-ról. Tényleg abszolút látszott, hogy Szonja beleadta szívét-lelkét és az összes szakmai tudását. Köszönjük ezt az élményt a MOSZI-nak és Szonjának. További színvonalas bemutatót és sok sikert Neked!


collection.jpg

Szerző, makeup, backstage fotók: Králik Márti

Catwalk fotók: www.fotobp.hu

Csoportfotó: Deák Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://andyou.blog.hu/api/trackback/id/tr4712042475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása