A huszonötödik volt a vízválasztó
2017. augusztus 16. írta: andyou

A huszonötödik volt a vízválasztó

Lezárult egy korszak a Sziget Fesztivál életében

Vége az idei legszabadabb utazásnak, bezárta kapuit a 25. Sziget Fesztivál. Az egyhetes móka nemcsak azért volt különleges, mert jubileumi, hanem mert a sokszínű programsorozat 103 ország sokszínű közönségét vonzotta, akik együtt buliztak szeretetben, békében, vidámságban, legyen szó hollywoodi sztárokról, vagy egy 11 hónapos hongkongi csecsemőről. A lényeg valóban a fesztiválélmény közös megélése volt - mindegy, hogy ki vagy, mit szeretsz, milyen ruhát viselsz, vagy, hogy honnan érkeztél. 

 

Vízválasztó volt a 25. fesztivál a Sziget életében...

...hallottuk sajtónyilatkozatában Kádár Tamástól, aki Gerendaitól vette át a stafétabotot, így az ő vezetésével fut neki a Sziget a következő 25 éves periódusnak.

sziget_25.jpg

„Lezárult egy korszak, amelyben felépítettünk egy egyedi, trendi, multikulturális fesztivált, ami speciális feelingjével, kulturális sokszínűségével, különleges programjaival, a szolgáltatásainak minőségével és nem utolsó sorban látványos megjelenésével tűnt ki a nemzetközi paletta többi fesztiválja közül. Mára a Sziget olyan példaértékű lett, amelynek a receptjét sokan átvették, emiatt fontos, hogy ne legyünk egy, a sok hasonló fesztivál közt.” – tette hozzá Kádár, aki ígéri, jövőre már komoly jelei lesznek a megújulásnak, és ezzel együtt az amerikai befektetők hatásának is.

Az újítások, és az egyre színesebb programsorozat- és látványvilág tehát nem idén csúcsosodott ki, mi azért még visszarepülünk egy kicsit, és felidézzük az elmúlt hét legviccesebb emlékeit. A huszonötödik Sziget még színesebb volt: a „zöld fesztivál” Arts of Freedom pályázatának művészi installációi annyira jól sikerültek, hogy nemcsak még tarkábbá tették a bulizást, de minden második Insta fotón a fura, szerethető teremtmények szerepeltek. Az egyik pályázó például egy egyszerű ToiToi blokknak tűnő alkotással állt elő, amelynek ajtaja mögött hatalmas bulit találtunk, de imádtuk a PET palackból felépített, 25 méter magas sárkányt is, vagy a Varázsmezőt, amely Wonderland-be repített el minket.  

sziget_bestof2016_17.jpg

Bár világsztárokba nem futottunk bele, azért nem titok, hogy Ashton Kutcher és Mila Kunis, vagy Justin Theroux és Luke Evans is a Szigeten bulizott.

A legmenőbb arc mégis egy egyetemista lány volt, akit, mint a nyolcmilliomodik látogató, Gerendai Károly, a jegypénztárnál, egy örökbérlettel fogadott.  Azért nem durrogtattak el mindent a bejáratnál - esténként hatalmas volt a buli a nagyszínpadnál, amelyből néhány konklúziót nekünk is sikerült levonni: P!nk például még anyukaként is teljesen őrült, és őrült jó show-t csinál, Macklemore továbbra is nagyon szerehető, Major Lazer-re pedig még mindig óriásit lehet táncolni.

sziget_bestof_pink.jpg

Szerettük a zenét a Colosseumban és a Telekom Electronic Beats Arénában, hallgattunk Operát, néztünk Tűzshowt, gyűjtöttünk szemetet, kuckóztunk szerelemfészekben, megházasodtunk, és imádtunk heverészni a Cökxpon-ban is. Az útleveleinket pedig továbbra sem szeretnénk letenni, azért az mégis megkönnyíti a dolgot, hogy a 26. Szigeten egy új időszámításra és még színesebb sodrásra számíthatunk. Jövőre ugyanitt, fröccsel a kezünkben, kipihentebb állapotban, de hasonlóan nyitott szemlélettel és igazi, szabad fesztiválélményekre készen találkozunk!

sziget_ml.jpg

Szerző: Biacsics Bogi

A bejegyzés trackback címe:

https://andyou.blog.hu/api/trackback/id/tr6912755802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása