¡Caramba!
2017. augusztus 08. írta: andyou

¡Caramba!

Latin újhullám élén a pesti éjszakába

Latin zenék, tánc, szabad tér, nyár, karnevál, tequila, magassarkú. Egyszóval ¡Caramba! Az idei nyarat valamiféle pikáns mediterrán életérzés bolondította meg, amire a mindent felforgató latin pop képes csak igazán temperamentumos választ adni. Életigenlés, kicsattanó vidámság, pezsdítő hangulat, a legforróbb latin slágerek és egy különleges csavar -  a budapesti éjszakai élet egy izgalmas és egyedi színfoltja látszik kirajzolódni.  

Súbeme la radio que esta es mi canción - de miért?

Perzselő forróság, fülledt levegő, vízpart, mezítlábas éjjeli séták, stégről végignézett hajnalok. Ez a leírás annyira... annyira 2017! Az idei nyarat ugyanis tagadhatatlanul, finoman belopódzva, mégis ellentmondást nem tűrően átszőtte egyféle mediterrán hangulat, amit a latinos zenei világ stílszerű tér-, még inkább tánctér-hódítása tett igazán áthatóvá. És itt közel sem csak a #despacito dallamtapadásról van szó, a budapesti éjszakában járva egyre többször tűnnek fel csalogató latinos dallamok, te pedig időről időre azon kapod magad, hogy a pezsdítő zenétől (is) részegen Shakirát megszégyenítő csípőköröket rajzolsz aktuális kedvenc képzeletbeli tengerpartod homokos strandján – igen, férfi létedre sem vagy ezalól kivétel.

   

Igen, erre a számra például egészen biztosan... 

A latin bulik az elmúlt években jellegzetesen a harminc feletti korosztályról és a klasszikus dallamokról szóltak, de az igény most a fiatalok körében is felütötte a fejét, persze egy picit máshogy, egy picit megcsavarva, populárisabb zenei fűszerezéssel. Nem egy buliban játszottak már el a latinos hangulat megütésének gondolatával, az eredeti hangzásvilág és a ma trendi bulihangulat ötvözése azonban komoly kihívás. Pedig egy fergeteges bulihoz ma ugyanúgy hozzátartoznak '90-es és 2000-es évek kazettáról megkedvelt slágerei, ahogy a ma rongyosra játszott egynyári kedvencek is. Unalmasak, elcsépeltek és a többi és a többi. Betéve tudjuk a “jajmármegint” morgáslavinát. Éjfélkor a szabad ég alatt mégis ezekre rezdül, mozdul és őrül meg mindenki.

Lavinát indít a ¡Caramba!?

A trendek tiszták, a latinos pezsgés pedig napról napra egyre érezhetőbben benne van a levegőben, ellentmondást nem tűrően teret hódítva, ezzel ígéretes lehetőséget nyitva az éjszakai élet új árnyalatának kikeveréséhez. Jobbára még csak most kezdünk ébredezni, egy most induló partysorozat viszont már abszolúte elkapta és megcsavarta ezt a fonalat. Ez lenne a ¡Caramba! - The Latin Pop Party.

20280432_504270146581186_3105311128550212974_o.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A most debütáló ¡Caramba! hiánypótló buliként éppen azt az egyensúlyt ígéri, amitől a jól ismert számok lendülete és a latinos hangok pezsdítő ereje összhangot alkot. A latin pop fantázianévre hallgató zenei koktél receptjét szombatig természetesen homály fedi, de ami kiszivárgott, éppen elég ígéretesen hangzik ahhoz, hogy az igazi ínyenc ne akarjon lemaradni a kóstolásról. Temperamentumos latin, perzselő mai és a bódító retro elegyére számíthatunk - mégpedig megfelelő arányok, rafinált keverések, mindig új lendületet adó fordulatok és közönség minden rezdülését megérezni képes deejay-k társaságában.

Hogy a bulinak nem kicsit van létjogosultsága tökéletesen mutatja, hogy minimális marketing mellett is villámsebesen terjedt el az esemény híre, alig másfél hét leforgása alatt közel kétezer érdeklődőt vonzva. De legalább ennyire árulkodóak az esemény posztja alatt tucatszámra betagelt lánynevek, a lelkesen ajánlott kedvenc latin slágerek vagy éppen az ötletben nagy fantáziát látó konkurencia feltűnése is. Előfordulhat, hogy lavina veszély van kilátásban? Van rá sansz.

Erre is lehet hangolódni - köszönet az esemény egy biztos vendégére, aki ezt a számot az eseményoldalon küldte. Lehet hatni a playlistre. ;)

Csillaghullás, Despacito, esőben tánc

A ¡Caramba! által ígért hangulat már elsőre elképzelve is olyan, ami valahogy a bőröd alá kúszik, azt suttogva, hogy most azonnal vesd bele magad az éjszakába. Ha pedig a valóság is visszaadja ezt a képet, nem túl sanszos, hogy hajnal előtt feleszmélnél a mediterrán forgatagból. De hamarosan kiderül, a ¡Caramba! partysorozat első felvonására ugyanis már most szombaton (augusztus 12-én) sor kerül, a margit-szigeti Wawe-ben. Chantaje, Súbeme la radio, Shape of you - csak pár színfolt az éjszakából, amire a Despacito-n kívül egészen biztosan számíthatsz. Na meg bódulatra és vidámságra, latin loverekre és tűzról pattant lányokra, stílszerű italakciókra, forró nyári hangulatra és ha úgy adódik esőtáncra. A Perseidák szponzori tevékenységének köszönhetően pedig grátisz csillaghullás is bolondítja majd az éjszakát. Lássuk be, nem hangzik rosszul.

Részleteket az esemény Facebook oldalán találtok!

  

A bejegyzés trackback címe:

https://andyou.blog.hu/api/trackback/id/tr5312728776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása