Láss világot Erasmus+ ösztöndíjjal!
2017. április 21. írta: andyou

Láss világot Erasmus+ ösztöndíjjal!

Ha nyelvet tanulnál, ha kipróbálnád a világ legjobb egyetemeit, vagy ha ki akarsz lépni a komfortzónádból, neked szól az Európai Unió legnépszerűbb programja. Íme, a legfontosabb kérdések és válaszok az Erasmus+ programról.

erasmus30_medalion.png

Kik jelentkezhetnek? 

A programnak van köznevelési, szakképzési, felsőoktatási, felnőtt tanulási, sőt ifjúsági és sport tevékenységeket támogató része is. Egyetemistaként a második évtől tanulhatsz külföldön, de akár már az első évben is jelentkezhetsz külföldi szakmai gyakorlatra.

 

Csak egyszer tudok kiutazni?

Alap, mester és doktori képzésben is pályázhatsz, így akár többször is nekivághatsz a nagyvilágnak. Tanulmányok esetén 3-12 hónapot, szakmai gyakorlat esetén 2-12 hónapot tölthetsz külföldön Erasmus+ támogatással minden képzési szinten.

 

Mennyi az ösztöndíj?

Célországtól függően havi 400-600 euró támogatásban részesülhetsz, emellett szociális alapon kiegészítő támogatást is igényelhetsz.

 

A kinti tanulmányokat elismerik itthon?

A külföldi egyetem kiállít egy igazolást az elvégzett kurzusokról, osztályzatokról és kreditpontokról, amit a hazai intézményben tudsz elfogadtatni.

 

Csak európai országokba lehet menni?

Az egyetemek most már a világ bármely felsőoktatási intézményével köthetnek Erasmus+ szerződést. Jelenleg 22 magyar egyetemről 38 Európán kívüli országba is ki lehet utazni az Erasmus+ program támogatásával.

 

Hol lehet érdeklődni a lehetőségekről?

Az aktuális pályázati felhívásokról és a részvétel pontos feltételeiről az egyetemek és főiskolák nemzetközi irodáiban tájékozódhatsz. Arról is a küldő intézmény dönt, hogy milyen tanulmányi eredményt és milyen szintű nyelvtudást vár el, illetve milyen igazolásokat kér a pályázati anyaghoz.

 

Csak egyetemisták jelentkezhetnek?

Az Erasmus+ program része többek között az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) is, amely olyan 17-30 év közötti fiataloknak szól, akik szívesen dolgoznának önkéntesként egy másik európai országban működő civil szervezetnél. A multikulturális légkör, a nyelvtanulási lehetőség és a számtalan kaland itt is adott, a program ráadásul fedezi a legfontosabb költségeket.

 

Tudtad? A legtöbb Erasmus+ ösztöndíjasnak jelentősen fejlődik a nyelvtudása, és emellett a személyiségük is sokat változik – többek között a problémamegoldás, a rugalmasság és a kreativitás terén. Az Európai Bizottság hatástanulmánya szerint pedig ezeket a készségeket a munkáltatók 92%-a nagyra értékeli az új alkalmazottak felvételénél.

 

e_logo_uj_szlogennel.png

 

A program elindításának 30. évfordulója alkalmából korábbi ösztöndíjasok inspiráló előadásaival várják az érdeklődőket május 5-én az egész estés Erasmus+ Szabadegyetemen a Tesla Budapest Klubban. A belépés ingyenes!

Részletek: facebook.com/Erasmus.osztondij.hallgatoknak

További információ: www.osztondijkereso.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://andyou.blog.hu/api/trackback/id/tr8512443493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása